TOKO - TOTTELEVAISUUSKOULUTUS

TOKO eli tottelevaisuuskoe/-koulutus on koiran ja ohjaajan välistä positiivista yhteistyötä, jossa koiralta vaaditaan erilaisten liikkeiden osaamista. Tottelevaisuuskoulutuksen peruspilarina voi pitää ohjaajan ja koiran välistä kontaktia ja yhteistyötä - jos tämä puuttuu, kaikki yhdessä tekeminen on työlästä ja vaikeaa. Tottelevaisuuskokeella mitataan koiran tottelevaisuutta ja yhteistyöhalukkuutta ohjaajan kanssa. Tokokokeessa on neljä eri luokkaa, joissa liikkeiden vaativuus nousee sitä mukaa, mitä ylemmäs noustaan.

Tokotoimikunta järjestää lisäksi koulutusta perustottelevaisuuteen, mikä on pohjana niin toimivalle arjelle kuin myös eri harrastuslajeille. Näissä koulutuksissa harjoitellaan mm. luoksetuloa, paikallapysymistä, toisten koirien ohittamista jne.

TULEVAT KOULUTUKSET

TULEVAT KOKEET

Suomen Kennelliiton hallitus on päättänyt 12.3., että kaikki SKL:n alaiset näyttelyt, kokeet, kilpailut, koulutustilaisuudet ja tapahtumat perutaan 31.5.2020 saakka. Samoin ovat linjanneet Palveluskoiraliitto sekä Agilityliitto. Suomen Noutajakoirajärjestö ry on suosittanut jäsenyhdistyksiään noudattamaan Kennelliiton linjausta.

 

Pohjois-Karjalan Noutajakoirayhdistys ry noudattaa toiminnassaan Kennelliiton ja Suomen Noutajakoirajärjestö ry:n linjauksia. Kaikki yhdistyksen kokeet, kilpailut ja koulutukset on peruttu 31.5.2020 asti. Seuraamme tilannetta ja pyrimme järjestämään koulutukset myöhempänä erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Ei tiedossa olevia kokeita.

© Brändpa Oy & Tiina Jurvakainen